کیوسک بین الملل تابناک: درخواست عراق از ترکیه برای خرید پهپاد، بالگرد و سامانههای ضد پهپاد، کشته شدن خواننده محلی افغان به دست طالبان، چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر، آماده باش کامل ارتش چین همزمان با تحرکات نظامی آمریکا و پایان عملیات انتقال و آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
درخواست عراق از ترکیه برای خرید پهپاد، بالگرد و سامانههای ضد پهپاد
وزیر دفاع عراق اعلام کرد، وزارتخانهاش در انتظار پیشنهادهای ترکیه برای خرید پهپادهای بیرقدار و بالگرد و سامانههای ضد پهپاد است.
به گزارش سومریه نیوز، جمعه عناد، وزیر دفاع عراق در مصاحبه با شبکه داخلی عراق گفت، وزارت دفاع در انتظار پیشنهادهای ترکیه درمورد خرید پهپاد و سامانههای دفاعی است.
وی افزود، پهپادهای بیرقدار ترکیه بسیار دقیق و پیشرفته هستند و موفقیتهای بزرگی در بسیاری از کشورها مثل سوریه، آذربایجان و لیبی داشتهاند.
عناد اعلام کرد، تمایل دارد عراق تعدادی از امکانات نظامی ترکیه را داشته باشد و در این رابطه، درخواستی به ترکیه داده که شامل خرید پهپادهای بیرقدار تی پی۲، بالگردهای اتاک ۱ و شش سیستمهای ضد پهپادی است که قرار است روز سه شنبه وارد عراق شوند.
وزیر دفاع عراق اواسط ماه اوت از نمایشگاه صنعت دفاعی در استانبول دیدن کرد.
وی گفت، با خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه در حاشیه کنفرانس دیدار و از او خواسته است، ترکیه پیشنهادهایی را در مورد این ابزارهای نظامی برای عراق آماده کند.
نمایشگاه بینالمللی صنایع دفاعی استانبول (IDEF) که پانزدهمین دوره خود را در بیستم همین ماه به پایان رساند به یک برند تجاری برجسته در زمینه صنایع دفاعی تبدیل شده است. این نمایشگاه از نظر تعداد شرکتها، سازمانها و هیاتهای شرکت کننده در آن در بین ۳۲ نمایشگاه صنایع دفاعی در سراسر جهان، چهارمین نمایشگاه برتر جهان است و در این بخش مهم به یک برند جهانی ترکیه تبدیل شده است.
کشته شدن خواننده محلی افغان به دست طالبان
وزیر سابق کشور افغانستان از کشته شدن یک خواننده محلی این کشور در ولایت بغلان به دست طالبان خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، مسعود اندرابی، وزیر سابق کشور افغانستان اعلام کرد، شبه نظامیان طالبان "فوآد اندرابی"، خواننده محلی را در ولایت بغلان در شمال غرب این کشور کشتند.
یک منبع در ولایت بغلان تأیید کرد که افراد مسلح طالبان «فواد اندرابی» را از خانه اش بیرون کشیدند و به قتل رساندند.
اخیرا ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگویی با روزنامه نیویورک تایمز گفته بود که این گروه ممکن است موسیقی را ممنوع کند، چون در اسلام حرام است.
طالبان در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ زمانی که حکومت افغانستان را در دست داشت، موسیقی را ممنوع کرده بود.
چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر
«هنری کسینجر»، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق و نظریهپرداز دیپلماسی آمریکایی در مقالهای به خروج آمریکا از افغانستان پرداخت و آن را شکستی جبران ناشدنی توصیف کرد.
او در هفتهنامه اکونومیست، نوشت آنچه در افغانستان روی داد یک شکست داوطلبانه و ناگزیر آمریکا بود و واشنگتن خود را در شرایطی دید که مجبور به عقبنشینی از افغانستان شد؛ تصمیمی که هیچ توجهی به هشدار همپیمانان یا افرادی که در بیست سال گذشته در افغانستان حضور داشتند نشد و مشاورهای با آنان صورت نگرفت.
او پرسید: «چرا باید در میان مردم آمریکا چالش اساسی اینگونه تصویر شود که یا باید کامل بر افغانستان چیره شویم یا کاملا عقبنشینی کنیم؟»
کسینجر تأکید کرد که نمیتوان با هیچ اقدام راهبردی دراماتیک دیگری که در آینده نزدیک در دسترس نخواهد بود، شکست در افغانستان را جبران کرد. ارائه تعهدات جدید در دیگر مناطق میسر نیست و صرفا باعث نا امیدی هم پیمانان و شادمانی کشورهای متخاصم آمریکا میشود.
هنری کسینجر در بخشی از مقاله خود به مقایسه اتفاقی که برای آمریکا در افغانستان افتاد با شرایطی که این کشور در عراق و ویتنام دچار آن بود، پرداخت، نوشت: «زمانی که ایالات متحده آمریکا جان سربازانش را به خطر میاندازد و با استفاده از جایگاهش، کشورهای دیگر را با خود همراه میسازد، باید این کار را بر اساس مجموعهای از اهداف استراتژیک و سیاسی انجام دهد؛ از لحاظ استراتژیک باید بتواند شرایطی که در آن میجنگیم، توصیف کند و از نظر سیاسی، چارچوبی که طبق آن، نتایج حاصله در کشور مربوطه و در سطح جهانی حفظ میشود، مشخص شود.»
این نظریهپرداز آمریکایی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت که ایالات متحده باید به این درک برسد که هیج اقدام در دسترس استراتژیکی برای جبران شکست خود در افغانستان وجود ندارد و نمیتواند تعهدات جدیدی در مناطق دیگر بدهد چرا خروج بی برنامه و شتابزده از افغانستان، موجب نا امیدی دوستان آمریکا و خوشنودی دشمنان و سردرگرمی ناظران شده است.
او نوشت که باید به دولت جو بایدن این فرصت را داد تا یک استراتژی همه جانبه و طبق ضروریات داخلی و بینالمللی تدوین کند.
آماده باش کامل ارتش چین همزمان با تحرکات نظامی آمریکا
روز یکشنبه منابع خبری از آماده باش کامل ارتش چین همزمان با تردد ناوهای آمریکا در منطقه رزمایش تایوان با این کشور خبر دادند.
به نوشته روزنامه انگلیسی زبان «گلوبال تایمز» ارتش چین کنترل کاملی بر وضعیت منطقه دارد و فعالیت های تحریک آمیز آمریکا نمیتواند این وضعیت را تغییر دهد. سخنگوی وزارت دفاع چین در این زمینه گفت، فرماندهی بخش شرقی ارتش چین با پایش اوضاع تردد دو ناو آمریکایی هنگام عبور از تنگه تایوان روز جمعه ردیابی و نظارت کرد.
رسانه ها گزارش دادند، این هشتمین باری است که ایالات متحده کشتیهای جنگی را از طریق تنگه تایوان عازم منطقه کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع چین گفت که ایالات متحده بارها چنین اقدامات تحریک آمیزی را انجام داده و این ثابت میکند که ایالات متحده، بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات است و بزرگترین خطرات امنیتی را در تنگه تایوان ایجاد میکند. ما به شدت با این امر مخالف هستیم و آن را محکوم میکنیم.
این مقام نظامی چین گفت، ایالات متحده باید از تحریکات دست بردارد و از اصل چین واحد پیروی کند. ارتش چین در تمام مدت آماده باش است تا قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی محفاظت کند.
بر اساس این گزارش، در روز تردد کشتیهای جنگی آمریکا از تنگه تایوان، ارتش چین چندین رزمایش نظامی را نزدیک منطقه برگزار و سخنگوی فرماندهی ارتش چین در بیانیه ای اعلام نمود که فرماندهی شرق چین نیروهای خود را شامل کشتیهای جنگی، بمب افکن و جنگنده هارا روز جمعه در دریای چین شرقی مستقر کرد. وی گفت، این امر با هدف افزایش توانمندیهای رزمی یروهای فرماندهی انجام شد
در همین زمینه یک هواپیمای جنگی ضد زیردریایی «وای-8» و دو بالگرد «زی -8» روز جمعه وارد جزیره تایوان در منطقه شناسایی پدافند هوایی جنوب غربی این جزیره شدند.
یک کارشناس نظامی چین به گلوبال تایمز گفت، همه این فعالیت ها نشان میدهد، ارتش چین بر تنگههای تایوان و همچنین سایر مناطق در آستانه چین کنترل کامل دارد. «شی هانگ»، سردبیر مجله چینی ویژه امور دریایی گفت، چین تمرینات زیادی را برگزار کرده و این نشان می دهد که چین کامل قادر است از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود محافظت کند.
ایالات متحده در سال ۱۹۷۹ به طور رسمی تحت سه اعلامیه مشترک واشنگتن با پکن، سیاست «چین واحد» را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود با تایوان را قطع کرد. بهرغم تعهد رسمی واشنگتن به پکن، طی سالهای اخیر، روسای جمهور آمریکا از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات اقداماتی مغایر با سیاست چین واحد از قبیل فروش تسلیحات نظامی و برقراری مراودات دیپلماتیک با تایوان انجام دادهاند.
نیروی دریایی آمریکا نیز بارها به بهانه دفاع از آزادی ناوبری در آبهای بینالمللی و به قصد حمایت از جداییطلبان تایوان، کشتیهای جنگی خود را از تنگه تایوان عبور داده است. فقط ۱۵ کشور در جهان رسما با تایوان روابط دیپلماتیک دارند، اما بسیاری از دولتها دفتر نمایندگی خود در این کشور را با نام «دفاتر تجاری» اداره میکنند.
پایان عملیات انتقال و آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد با پایان عملیات انتقال شهروندان آمریکایی و همکاران و مترجمان افغان، روند خروج نظامیان این کشور از کابل آغاز شده است.
به گزارش رسانه های افغانستان ،آمریکاییها پس از عدم موافقت طالبان برای تمدید حضور نظامیان این کشور و ادامه ماموریت انتقال شهروندان خود و همکاران افغان آنها بطور رسمی این ماموریت را پایان یافته اعلام کردند.
اکنون روند خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان تا نهم شهریور ماه قطعی شده است و احتمال دارد که پس از نهم شهریور ماه، هیچ نظامی آمریکایی در افغانستان نباشد.
آمریکاییها پس از بیست سال حضور در افغانستان، با خروج غیر مسئولانه خود این کشور را در بحران سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی فرو بردند.
رسانه های افغانستان امروز یکشنبه به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام نمود، آنها تایید کردند که روند خروج نیروهای اعزامی آمریکا از فرودگاه کابل آغاز شده است.
همزمان گزارش شده که عملیات تخلیه و انتقال شهروندان خارجی و افغان از این فرودگاه رو به پایان است.
یک مقام امنیتی غربی در کابل، امروز یکشنبه به رویترز گفته است که نیروهای آمریکایی در مرحله نهایی تخلیه خود از کابل هستند و تنها بیش از یکهزار غیرنظامی در داخل فرودگاه حضور دارند و قرار است انتقال داده شوند. با این حال برخی از رسانه ها به نقل از سفارت آمریکا در کابل از احتمال حمله تروریستی خبر دادند.
"جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا، دیرروز شنبه در اطلاعیه ای وضعیت امنیتی فرودگاه کابل را بسیار خطرناک خوانده و گفته بود که فرماندهان ارتش آمریکا، احتمال حمله در ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده را بسیار بالا دانسته اند.
سفارت آمریکا در کابل نیز امروز از تمام شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها خواسته است که به هیچ عنوان به فرودگاه کابل نزدیک نشوند.
رسانههای افغانستان به نقل از منابع آمریکایی نوشته اند که روند خروج شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها پس از خروج کامل نظامیان آمریکایی نیز ادامه می یابد؛ اما این روند محدود خواهد بود.
روزنامه ۸ صبح افغانستان نیز امروز یکشنبه نوشته است که وزیر خارجه انگلیس با همتای پاکستانی خود درباره روند خروج شهروندان انگلیسی از افغانستان و همکاران افغان آنها گفت وگو کرده و به توافقی دست یافته اند.
احتمال دارد که انگلیس از شهروندان خود و همکاران افغان آنها بخواهند به پاکستان سفر کنند و از آن کشور عازم انگلیس شوند.